Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. David Bakradze πραγματοποίησαν σήμερα στο κτήριο της Βουλής οι βουλευτές κκ. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) και Κων/νος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ενδυνάμωση και ενίσχυση των σχέσεων με την Γεωργία και υποστηρίζει την προσέγγιση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρώτο βήμα την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας.

Τόνισε δε, τον συμβολισμό της σημερινής τους συνάντησης, που πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την απονομή στο Όσλο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στη Ε.Ε. Ο πρέσβης της Γεωργίας, ενημέρωσε τους βουλευτές για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται, καθώς και τις σχέσεις με τη Ρωσία, και τόνισε ότι Ελλάδα και Γεωργία συνδέονται με ισχυρούς πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.

Τέλος, οι κκ. βουλευτές τόνισαν ότι στο πλαίσιο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας, η Ελληνική Βουλή θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Γεωργία, για την προαγωγή ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της ανάπτυξης, του πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.